DIERENASIEL SCHOUWEN- DUIVELAND

Katten

Chica

 

Chica is een dame die als freule behandeld wil worden! Deze deftige dame is 12 jaar. Kinderen vindt ze maar niks en honden is ze ook niet gewend. Wel mag ze graag een muisje vangen buiten. En als ze jou aardig vindt dan krijg je een kopje en mag je haar aaien!

Babsie

 

Babsie is op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. Babsie is voordat ze naar ons toe kwam geschoren omdat ze klitten had, ze is halflangharig en heeft goede vachtverzorging nodig. Babsie is een binnenkat, gewend aan andere katten maar vindt honden en kinderen spannend.

Nicky

 

Poes Nicky zoekt graag haar eigen plekje op, vooral in de krabpaal. Ze heeft liever geen polonaise aan haar lijf, gewoon lekker haar gangetje kunnen gaan. Ze is gewend aan andere katten, kinderen vindt ze spannend en vermijdt ze.

Pluto

 

Voor Pluto zijn we nog steeds opzoek naar een geschikte plek waar hij muizen kan vangen en doen waar hij blij van wordt. Bij ons op het asiel is hij ongelukkig en hopen snel op een goed plekje voor hem! Hij is niet meer de jongste maar moet nog zeker een aantal jaartjes muizen kunnen vangen.

Roske

 

Dit is Roske, ze is bij ons binnengekomen met haar kittens. Inmiddels hebben al haar kittens een plekje gevonden en is ze zelf toe aan een nieuw huisje. Ze kan het goed vinden met poes Java en daardoor willen we haar erg graag samen met Java voorzien van een warm mandje. Roske vindt mensen nog spannend, houdt daardoor afstand en kan wat blazen. Door haar haar gang te laten gaan zal ze op den duur bijtrekken. Roske is geschat op 2,5 jaar.

Java

 

Java`s kittens gaan binnenkort het asiel verlaten, voor Java zoeken we nog een baasje die haar veel liefde kan geven. Wat zij allemaal in haar zwervend bestaan heeft meegemaakt is vermoedelijk van een niveau, wat je waarschijnlijk niet wilt weten. Dus haar nieuwe baas moet ook nog eens veel geduld hebben. Je zult haar echt voor je moeten winnen, voor ze je gaat vertrouwen. Honden zijn geen optie in haar nieuwe huis! Java zou erg graag met Roske samen willen blijven.

Fenny

 

Fenny is een dame die de gezelligheid opzoekt, zit en ligt het liefst bij je in de buurt. Fenny vind het fijn om naar buiten te kunnen, deze mogelijkheid moet ze ook hebben. Met andere katten gaat Fenny niet zo goed.

Floortje

 

Dit is Floortje, een dame van 5 jaar, is gewend aan kinderen en is hier ook makkelijk in. Ook is ze gewend aan andere katten maar haalde wel uit als ze te dicht in de buurt kwamen. Floortje wil graag naar buiten kunnen.

Droppie

 

Droppie, een dame van 9 jaar. Is gewend om naar buiten te kunnen, andere katten is ze ook gewend maar kan een tik uitdelen als ze te dicht in de buurt komen. Kleinere kinderen vindt Droppie niet leuk, oudere kinderen kunnen wel. Ze is gesteld op haar rust en komt uit zichzelf zo af en toe een aai halen.

Pieter (besproken)

 

Pieter is aan komen lopen en geschat op 3 jaar. Inmiddels is hij gechipt en ge├źnt en klaar om geplaatst te worden. Pieter is een echte kroelkater en kan geen genoeg krijgen van aandacht! Naar andere katten kan hij best lelijk doen, dus kan ook prima alleen geplaatst worden.

Saartje

 

Saartje, een poes met behoorlijk wat pit. Kan enorm genieten van aandacht maar kan het ook goed laten weten wanneer ze het beu is. Hierdoor niet geschikt met kleine kinderen. Niet gewend met honden. Vindt het ook fijn om naar buiten te kunnen.

Mitsy

 

Mitsy is eind mei samen met haar kitten bij ons gekomen, en is inmiddels toe aan een baasje die haar heel veel liefde kan geven. Mitsy heeft (te) veel meegemaakt en daardoor verdient ze een goed huisje. Ze is een halflangharige dame die graag haar eigen gangetje gaat, zal op den duur uit zichzelf aandacht zoeken, belangrijk is dat ze haar gangetje kan gaan. Ze is geschat op ongeveer 2 jaar, kleine kinderen heeft ze het niet zo op. Zou wel met honden kunnen.

Miky

 

Miky is samen met Furby de oudste bewoner van het asiel. Ze zijn samen op zoek naar een plekje om te mogen wonen. Het is niet Miky's meest charmante foto, maar op zijn oude leeftijd maakt dat ook niet meer uit. Ze zijn dus allebei op zoek naar een plekje waar ze hun laatste jaartjes mogen doorbrengen, waarbij er niets van ze verwacht wordt.

Furby

 

Dit is Furby, voor meer informatie zie foto Miky.

Peer

 

Peer is een kater van 3 jaar. Hij gaat niet zo goed met andere katten, met honden gaat wel goed. Peer is erg bang voor kinderen dus daar plaatsen we hem niet bij. Peer is wat eenkennig maar als hij je vertrouwen heeft trekt hij bij.