DIERENASIEL SCHOUWEN- DUIVELAND

Katten

Mokus (besproken)

 

Mokus, broer van Makker, is een vriendelijke, zachtaardige rode kater, geschat op 1 jaar. Mokus is al behoorlijk goed aan het ontdooien, en is nu zelfs klaar voor kroelbeurten! Zijn wederhelft Makker is nog iets voorzichtiger, maar trekt zich op aan zijn broer Mokus. Het is niet bekend hoe Mokus reageert op honden. We plaatsen hem bij voorkeur samen met broer Makker.

Makker (besproken)

 

Makker is de broer van Mokus, geschat rond 1 jaar, zachtaardig van karakter en nog wat voorzichtig naar mensen toe. Hij begint het steeds fijner te vinden om aandacht te krijgen. Hij zou het beste passen in een rustig een- tot twee persoons huishouden zonder kinderen. Hij wil graag met zijn broer Mokus geplaatst worden, ze hebben veel steun aan elkaar.

Moortje

 

Moortje is een vriendelijke kater van 7 jaar. Hij is aanhankelijk en lief van karakter, maar vindt aandacht delen met soortgenoten toch lastig. Daarom plaatsen we hem als enige kat. Honden is hij niet gewend. Kinderen zijn te druk voor hem. Moortje is graag buiten en moet deze mogelijkheid ook krijgen, hij is gevoelig voor andere katers in de buurt, hij heeft de voorkeur voor een rustige kattenbuurt, of ergens afgelegen.

Prinses

 

Prinses is een mooie dame van ongeveer 2 jaar. Ze is een typisch gevalletje "dat maak ik zelf wel uit". Vindt aandacht fijn maar geeft het ook aan wanneer ze hier even niet van gediend is, vandaar haar naam. Ze zoekt het liefst een eigen plekje op zodat ze ook geen "last" heeft van haar soortgenoten, want we plaatsen haar als enige kat. Kinderen zullen te druk voor haar zijn, honden is ze waarschijnlijk niet gewend.

Lieve

 

Lieve is een jonge poes van 1 jaar, haar kittens zullen eerdaags het nest verlaten dus wij gaan alvast op zoek naar een geschikt huisje voor haar. Zoals haar naam al zegt is ze heel lief en zachtaardig. Maar heeft in haar leventje al behoorlijk wat meegemaakt en is daardoor soms nog wat schrikachtig en afwachtend. In eerste instantie blaast ze wat maar kan prima geaaid worden. Zolang je voorspelbaar voor haar bent is het geen probleem. We zoeken voor haar een rustig één tot twee-persoons huishouden zonder kinderen. Lieve is inmiddels gesteriliseerd en klaar om te verhuizen naar een blijvend thuis.

Minoes

 

Minoes en Minet zijn twee lieve, sociale en aanhankelijke dames van 9 maanden jong. Beide dames zijn niet vies van wat aandacht, vooral Minoes zoekt dit snel op, Minet is iets afwachtender maar geniet er net zo hard van. Beide dames willen graag samen worden geplaatst. Kunnen goed overweg met andere katten en zijn ook een hond gewend. Kom gerust met beide dames kennis maken!

Minet

 

Minoes en Minet zijn twee lieve, sociale en aanhankelijke dames van 9 maanden jong. Beide dames zijn niet vies van wat aandacht, vooral Minoes zoekt dit snel op, Minet is iets afwachtender maar geniet er net zo hard van. Beide dames willen graag samen worden geplaatst. Kunnen goed overweg met andere katten en zijn ook een hond gewend. Kom gerust met beide dames kennis maken!

Poes

 

Poes is een vriendelijke, zachtaardige dame van ongeveer 2 jaar. Poes is aan komen lopen en niet door haar eigenaar opgehaald, daarom zoeken wij een nieuw, fijn plekje voor haar! Poes is een dame die het liefst haar eigen plekje in de kattenkamer opzoekt, en zichzelf niet zo snel op de voorgrond zet. Ze vindt het wel heerlijk om te knuffelen en geaaid te worden, dan start ze haar motor. Andere katten vindt ze te druk, we schatten in dat dit met honden hetzelfde is. Het liefst het rijk voor haar alleen! Poes zal na gewend te zijn lekker naar buiten willen, en moet deze mogelijkheid ook krijgen.

Kiki

 

Kiki is een echte kletstante, en begint al met miauwen als ze je ziet. Eigenlijk mag je dan ook niet meer stoppen met aaien en kroelen, dit vindt ze heerlijk! Kiki is ongeveer 8 jaar, erg levendig en energievol. Vriendelijk naar andere katten, niet bekend hoe ze met honden gaat. Kiki zal tzt naar buiten willen om een frisse neus te halen, deze mogelijkheid moet ze dan ook krijgen.

Tijgertje

 

Tijgertje is een dame die al een tijdje bij ons verblijft. In het begin konden we haar niet zo goed inschatten, en had ze het duidelijk ook niet naar haar zin bij ons. Na enige tijd kwam ze steeds losser, en geeft nu zelfs kopjes en vindt het fijn om geaaid te worden. Een voorspelbare, rustige omgeving is waar we voor haar naar opzoek zijn en iemand die kennis heeft van katten met karakter. Kinderen vindt ze te druk, andere katten kan ze wel mee overweg, is dan ook vriendelijk. Honden is ze niet gewend.